Livet på Brejninggaard

DAGEN

Hvordan skal vi beskrive hverdagen på Brejninggaard Efterskole? Foranderlig, inspirerende, ambitiøs, faglig, energisk, fyldt med liv og tryg!

Du vil opleve en hverdag med en vekselvirkning mellem fordybende boglige fag og energiske linjefag. Fælles for din dag på Brejninggaard er, at vi hverdag mødes i det store fællesskab til sang, fortælling og gymnastik.

Dagen starter med, at eleverne løber en tur. Efter morgenløbet gøres værelset i orden, og herefter er der morgenmad. Værelserne tilses af morgenlæreren, som tjekker værelsets standard.

Klokken 08.00 starter dagens første undervisningsmodul.

Klokken 10.30 starter andet undervisningsmodul.

Klokken 12.10 mødes vi i skolens foredragssal til fortælling og sang. Vi synger meget, og vores sangvalg er både fra Højskolesangbogen og populærmusik.

Klokken 12.30 spiser vi fælles middagsmad, og som afslutning synges et vers af “Ham takke alle vi med sang”. Eleverne sidder ved et bestemt bord og rokerer en plads om ugen.

Om eftermiddagen har vi to undervisningsmoduler, og det sidste slutter kl. 17.15.

Dagligdagen er tilrettelagt så at vi gennem hele dagen har en vekselvirkende undervisning mellem de boglige fag, de kreative, de idrætslige fag og de praktiske fag. Desuden har du dagligt fællesgymnastik enten i dit team eller sammen med alle elever. Før aftensmaden skal fælles-områderne samt værelserne rengøres. Efter aftensmaden er der en times stilletime på værelset og lektiecafe på lærerværelset.

Aftenen er til fri disposition, medmindre der står gymnastik eller fællesaften på skemaet. Skolens springcenter, hal, musiklokale og værksteder er åbne om aftenen.

Kl. 22.00 skal eleverne være på eget område, klokken 22.15 skal de være på eget værelse og kl. 22.30 skal alle være i seng, lyset slukket, og aftenlæreren går rundt og siger godnat.

Om fredagen gør eleverne “fredagsrent”, mens der holdes lærermøde. Ugen slutter med fælles-samling i foredragssalen, og i de almindelige weekender kan eleven vælge at tage hjem kl. 16.00 og være tilbage på skolen igen søndag kl. 21.30.

AFTENEN

Kendetegnet for dit efterskoleår på Brejninggaard er, at dine aftener og weekender er fyldt med fantastiske efterskoleoplevelser. Oplevelser hvor du virkelig mærker det fællesskab der er på en efterskole.

Du vil opleve, at din fritid næsten altid er fyldt ud med ting du skal gøre sammen med dine venner. Du vil også opleve, at dine aftener og weekender en gang i mellem også kan indeholde ting du skal. Det kan eksempelvis være obligatorisk træning op til kampe og gymnastik-konkurrencer. Vi vil jo gerne gøre det godt!

WEEKENDEN

Efterskolelivet foregår 24-7 og på Brejninggaard Efterskole gælder det også vore weekender. Vi elsker, når du bliver på skolen i weekenderne, for her mærker du endnu mere fællesskabet og det efterskoleliv du drømmer om.

I weekenderne vil du opleve en lille forskel på de forskellige dage. Fredag er hyggeaften med snolder, hygge og en god film. Lørdag er der fællesaktivitet, der er arrangeret af weekendlæreren og jer der er blevet i weekenden. Søndag – ja det er søndag. Vi slapper af, flader ud, laver lektier, viser rundt og nyder livet sammen med vennerne.

I løbet af året har vi også blive-weekender hvor du ikke kan tage hjem. Det er undervisningsweekender med eksempelvis gymnastiktræning, Performance-uge forældre-arrangementer og gymnastikopvisninger.

Vi har også hjemrejse-weekender, og her skal du tage hjem. I en hjemrejse-weekend har du som oftes fri enten en hel fredag eller mandag. Vi kalder dem “Tandlæge-fri” for det er her, du skal lægge dine tandlægetider, købe nye sko eller besøge egen læge.

En weekend på Brejninggaard starter fredag kl. 15.00. Hvis du tager hjem, skal du være tilbage igen søndag senest kl. 21.30.

ÅRET

På Brejninggaard skal der altid ske noget nyt og vores år er spækket med oplevelser, vi så gerne vil dele med dig! Udover alt det spændende du skal lave i din hverdag, så har vi lidt ekstra til dig. Prøv bare at se her…

August: Spændende intro-uge og ikke mindst intro-ture

September: Forældreaften, første gymnastik-forevisning, Idrætslederkursus, blive-weekend, Efterskolernes Dag og træningsweekend

Oktober: Holstebro Cup Tumbling, Triathlonstævne for alle, Turbo Camp i Efterårsferien, gymnastik-søndag og projektforløb

November: Ollerup Open, Performance-uge og træningsweekend til julecup (springstævne)

December: 10. klasserne går til skriftlige prøver i matematik, engelsk og dansk, gymnastik-søndag, Julecup, Gymnastik Galla for Danmarks Indsamlingen og julehygge

Januar: 10. klasserne går til mundtlige prøver i matematik, engelsk og dansk, en masse gymnastik og skal skal vi alle på ski til Hafjell

Februar: Fastelavnsfest og en masse gymnastik og 10. starter deres projektlederuddannelse, fagforløb og GymCulture.

Marts: Gymnastikturnéen starter – vi glæder os vildt! Du skal være “på” i mange weekender! Og så inviterer du til bedsteforældre-dag

April: Masser af gymnastikopvisninger, BE-dag, 4. klassedag, du trækker synopse, kommende elevers aften, Team 9 på Teamtur, TeamGym-træning, Efterskole-DM i Tumbling, Jubilar-dag

Maj: Skriftlige prøver, gallaaften, Ulfborgstævne og DM i TeamGym og Grand Prix og så tager Team 10 ud i verden med deres opvisning i GymCulture

Juni: Mundtlige prøver, 10. laver afslutningsprojekt, afslutningsuge og sidste dag.

Nyheder

Goalstation bidrager til bæredygtighed

Goalstation bidrager til bæredygtighed

Goalstation I løbet af det seneste års tid har vi på Brejninggaard haft mere fokus på bæredygtighed i driften af efterskolen. Det indebærer blandt andet, at vi har bygget vores Goalstation helt uden brug af gummigranulat. For både spillernes og miljøets skyld. Udover...

Velkommen til Efterskolernes Aften 2023

Velkommen til Efterskolernes Aften 2023

Onsdag den 11. januar 2023 kl. 18.00 til 21.00, åbner vi igen borgporten og inviterer indenfor i varmen til en hyggelig Efterskolernes Aften på Brejninggaard Efterskole.  Vi glæder os rigtig meget til en aften med masser af Brejninggaard-stemning, smil og latter!...

Meld dig ind i vores elevkartotek

Meld dig ind i vores elevkartotek

Vi er igang med at opdatere vores elevkartotek – derfor håber vi, at du vil give os lov til at gemme dine kontaktoplysninger, så vi fremover kan kontakte dig i forbindelse med elevmødet og jubilardag.

læs mere