Søg
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Indlæg
Sider
Field Groups
Kunder
Fields
Elsker du eventyr og oplevelser i naturen?

Outdoor

Outdoor er valgfaget for dig, der elsker eventyr og oplevelser, når du er på efterskole. Og dig, der vil kombinere de mange gymnastiktimer med fede timer i naturen!

På Brejninggaard Efterskole har vi de helt rigtige omgivelser til at udfordre dig fysisk til lands, til vands og i luften. Så er du til masser af frisk luft, sved, udholdenhed og stærkt sammenhold, er valgfaget Outdoor absolut faget til dig!

I Outdoor arbejder vi med mange forskellige discipliner, der gør dig i stand til at få nogle intense og spændende oplevelser i naturen. Vi nyder også roen omkring bålet, puslen om natten i bivuaken, den lækre mad fra jordovnen og udfordringerne ved at skulle finde vej ved hjælpe at kort, kompas og GPS.

Adventure Race

Adventure Race er en konkurrenceform, der kombinerer to eller flere udholdenhedsdiscipliner, typisk med navigation eller orienteringsløb som et gennemgående element og i øvrigt med f.eks. løb, cykling, svømning eller sejlads i kano eller kajak. Der kan også indgå skydning, klatring og samarbejdsøvelser. Et Adventure Race for efterskoler kan have forskellig længde, typisk mellem nogle timer og op til flere dage.

Holdene vælger selv, hvornår (/om) de holder pause, og pausetiden tæller med i den samlede tidsopgørelse.

Brejninggaard Efterskole deltager i Adventure Race-konkurrencer. I 2013 og 2016 vandt vi det Vestjyske mesterskab for efterskoler.

Mountainbike og løb

Mountainbike og terrænløb er væsentlige elementer i Outdoor, derfor vil en del af grundtræningen på efterskolen foregå med disse 2 discipliner. Dit mod og din udholdenhed vil blive sat på prøve, og du vil blive bedre til at tage beslutninger i pressede situationer. Du vil komme til alt fra at samarbejde med de øvrige i bike’n run til at blive udfordret på stejle nedkørsler på singletrack. Vi vil også øve teknik som f.eks. bunnyjump og forskellige svingteknikker.

Klatring og rapelling

Klatring og rapelling er to andre discipliner, som vi arbejder med her på efterskolen. Du vil lære de grundlæggende teknikker af vores egen uddannede klatreinstruktør. Du vil opleve sejren ved f.eks. at klatre op i toppen af et 150 år gammelt bøgetræ i 30 meters højde. Du og dine nye kammerater vil komme til at konstruere jeres egen svævebane og blive udfordret i toppen af trækronerne. Samarbejde og sikkerhed er nøgleord, når vi arbejder med klatring på efterskolen.

Er du typen, der elsker adrenalin, teknik og friluftsliv? Drømmer du om at komme på en efterskole, hvor der er fart på og en masse muligheder for udvikling, og gode oplevelser, så er Brejninggaard Efterskole den Outdoor efterskole, du har ventet på.

Glæd dig – vi når toppen sammen!

Morten A. Henneberg
Underviser i Outdoor