“Brejninggaard har givet os mindre skoletræthed og mere fællesskab”

februar 24, 2021

”Jeg var egentligt ude for at se på andre efterskoler, da min familie og jeg spontant besluttede at kigge på Brejninggaard, inden vi kørte hjem. Og der kunne jeg bare mærke det med det samme – Brejninggaard var efterskolen for mig. Borgen, omgivelserne, beliggenheden – jeg havde bare den helt rigtige følelse, da jeg kom derind. Og kombinationen af fodbold og gymnastik passede perfekt på mig,” fortæller Mathias Juul, som går i 10. klasse på Brejninggaard.

Det er nok en følelse, som mange efterskoleelever kan genkende; øjeblikket hvor det hele falder på plads, og man endelig finder den helt rigtige efterskole. For nogle tager det tid, mens det for andre er helt lige til:

”Jeg er ved at tage mit andet år på Brejninggaard. Jeg valgte skolen i sin tid, fordi både min søster og min far har gået her, og jeg vidste, det var en god skole. Det tiltalte mig, at skolen er mere aktiv – ikke kun fordi den har springgymnastik, men fordi der også er mange  udendørsaktiviteter, og det er virkelig fedt,” stemmer Mikkel Pilgaard, i som også går i 10. klasse.

 

Fodbold, spring – og masser af fede aktiviteter

Det er ingen hemmelighed, at der er masser af muligheder for spring og gymnastik på Brejninggaard Efterskole. Vi råder over to springcentre, som er proppede med det fedeste udstyr, og vores dygtige instruktører står altid klar til at undervise både erfarne gymnaster og helt nybegyndere.

Men Brejninggaard byder også på en masse andet; 8 fede linjefag, rejser og massevis af aktiviteter.

”Jeg har valgt fodbold som mit linjefag, og det er virkelig fedt. På Brejninggaard kan man både få en masse gymnastik og fodbold – det er en idrætsefterskole for alle, og jeg kan klart anbefale den,” fortæller Mathias Juul.

Og for dem, der er vilde med  springgymnastik er der selvfølgelig store muligheder for virkelig at nørde igennem:

”Jeg har dyrket springgymnastik nærmest hele mit liv, og Brejninggaard skiller sig virkelig ud ved at have et højt springniveau. Mit linjefag er TeamGym, og jeg elsker, at det er en blanding af flere forskellige discipliner inden for gymnastik; rytme, forskellige former for trampolinspring og opvisning. Man bliver udfordret, og det er fedt!

Mange deler en naturlig interesse for spring og gymnastik, men der er også en del drenge, der ikke har lavet gymnastik før. De er alligevel med i hallen om aftenen, og det er sindssygt hyggeligt at springe sammen med dem. Det er både fedt at have nogen at nørde sin interesse med, men også at møde andre med helt anderledes interesser. Det kan man på Brejninggaard,” supplerer Mads Lauesen, som også går i Brejninggaards 10. klasse.

 

Drenge løfter hinandenDrengesammenhold på fodboldlinjen

 

Mindre skoletræthed

10. klasse på Brejninggaard er noget helt særligt. Her tager eleverne deres afsluttende eksaminer til jul, og bruger herefter det næste halve år på projektorienteret undervisning og fagforløb, der forbereder dem på deres ungdomsuddannelse – noget, der virkelig fremmer motivationen, fortæller Mikkel Pilgaard:

”Jeg var faktisk ret skoletræt i folkeskolen og ledte efter en efterskole med en lidt anden skolegang. I folkeskolen sidder man meget ned og bliver undervist, men på Brejninggaard er der bevægelse på skoleskemaet og mere personlig undervisning. Lærerne er virkelig gode, og der er en lærer til alle – der er altid nogen til at tage hånd om en.”

Mads Lauesen er helt enig og stemmer i: ”En af grundene til, jeg valgte Brejninggaard er faktisk, at man får sine eksaminer i det første halve år, og så har man mere tid til fagforløb og praktisk erfaring.”

 

Nærvær, nudler og drengehygge

Der er ikke to dage på Brejninggaard, der er ens! Det mærker eleverne gennem masser af arrangementer, aktiviteter – og et tæt fællesskab:

”Det tog mig faktisk kun en halv dag, og så faldt jeg til rette på Brejninggaard. Vi klikkede med det samme inde på værelset og har gjort det lige siden. Samtidig får man så mange oplevelser sammen på så kort tid, så man føler sig hurtigt hjemme,” siger Mads Lauesen og fortsætter:

”Fællesskabet på skolen er sindssygt godt. Vi er ret gode til at snakke sammen indbyrdes – både drenge og piger, og fællesskabet er virkelig godt drengene imellem. Fra hyggelige ture og kampe på Fodboldlinjen til valgfagsdage, computerspil og film på værelset – det er fantastisk!”

Og netop det gode forhold drengene imellem, kan Mikkel Pilgaard nikke genkendende til: ”Lærerne er vildt gode til at lave tid til, man bare kan hænge ud og have mandehygge i springcentret. Generelt er fællesskabet virkelig godt, og man er tætte.”

Også Mathias har oplevet det særlige fællesskab på Brejninggaard: ”Jeg bor sammen med tre andre drenge, og vi har det så godt sammen. Allerede på tredjedagen lå jeg i ske med min roomie!” griner han og afslutter: ”På værelset hygger vi med kortspil og nudler, og så er der virkelig mange sjove arrangementer for både drenge og piger – vi bliver mixet på kryds og på tværs, og det er fedt.”

Jonas Løntoft, som går i 10. klasse på Brejninggaard siger om drengefællesskabet: ”Drengefællesskabet er rigtig stærkt. Vi lærte hinanden vildt hurtigt at kende, og inden for en uge kunne man navnet på alle drengene,” og afslutter med ordene:

”Hvis du har mod på at få en aktiv hverdag med fantastiske lærere og en masse dejlige kammerater, så er det Brejninggaard, du skal vælge. Jeg har fået virkelig mange gode oplevelser og nye venskaber på Brejninggaard,– og også mere selvtillid, mod og glæde.”

 

Nyheder

Goalstation bidrager til bæredygtighed

Goalstation bidrager til bæredygtighed

Goalstation I løbet af det seneste års tid har vi på Brejninggaard haft mere fokus på bæredygtighed i driften af efterskolen. Det indebærer blandt andet, at vi har bygget vores Goalstation helt uden brug af gummigranulat. For både spillernes og miljøets skyld. Udover...

Velkommen til Efterskolernes Aften 2023

Velkommen til Efterskolernes Aften 2023

Onsdag den 11. januar 2023 kl. 18.00 til 21.00, åbner vi igen borgporten og inviterer indenfor i varmen til en hyggelig Efterskolernes Aften på Brejninggaard Efterskole.  Vi glæder os rigtig meget til en aften med masser af Brejninggaard-stemning, smil og latter!...

Et opråb fra Brejninggaards efterskoleelever

Et opråb fra Brejninggaards efterskoleelever

 Vi glæder os sådan til at få eleverne tilbage på skolen – og de glæder sig til at komme tilbage til deres venner, værelse og hverdag. Se med i videoen nedenfor, hvor Brejninggaards elever står sammen med et smukt budskab, de håber bliver hørt. For de savner...

Meld dig ind i vores elevkartotek

Meld dig ind i vores elevkartotek

Vi er igang med at opdatere vores elevkartotek – derfor håber vi, at du vil give os lov til at gemme dine kontaktoplysninger, så vi fremover kan kontakte dig i forbindelse med elevmødet og jubilardag.

læs mere