10. klasse

10. klasse på Brejninggaard Efterskole er noget helt særligt. Her er det første halve år dedikeret til faglig fordybelse i dansk, engelsk og matematik, som du afslutter med FP10-eksamen. Derefter bliver dit skema fyldt med dit linjefag, projekter og spændende fagkurser, der forbereder dig på din ungdomsuddannelse.

Det giver dig muligheden for at afslutte grundskolen – og samtidig se fremad og få den bedst mulige start på din ungdomsuddannelse. Som 10. klasses elev bliver du en aktiv medspiller, når den årlige GymCulture-rejse skal planlægges, og du kommer til at vokse og udvikle dig helt vildt med opgaven.

Vi er stolte af vores 10. klasse, for en magen til finder du ikke andre steder! Du får både mulighed for at færdiggøre grundskolen med et intenst fagligt fokus og læringsforløb, samtidig med at du bliver gjort klar til dit videre uddannelsesforløb – og du får ekstra fokus på efterskolelivet.ET INTENSIVT LÆRINGSFORLØB I EFTERÅRET

Vores 10. klasse starter med et intenst forløb, hvor du får lov til at fordybe dig i Dansk, Engelsk og Matematik forud for din 10. klasses eksamen. Du får tid og ro til at koncentrere sig – og samtidig kan du hele tiden se målstregen foran dig i form af din FP10-eksamen.

Vi gør brug af dynamisk holddeling, hvor opdelingen og læringsformerne varierer. Det betyder, du ikke altid sidder i det samme lokale eller med de samme klassekammerater – til gengæld får du den læring, der passer til netop dig.

Du er ikke færdig med at gå i skole, når du tager din FP10-eksamen til jul. Faktisk slet ikke. Herefter vender vi blikket fremad og fokuserer på uddannelsesforberedende fagkurser. På den måde bygger vi bro mellem grundskolen og din ungdomsuddannelse, når vi både i efteråret og i foråret tager på brobygning.

EKSTRA TID TIL DIT LINJEFAG I FORÅRET

Efter jul skruer vi op for dit linjefag, så du får undervisning og træning på dit linjefag. Det betyder, du får masser af tid til at nørde din interesse og udfolde dig fysisk og kreativt. Du kan vælge mellem 8 linjefag – og der er plads til dig, uanset om du er øvet eller nybegynder:

FAGKURSER, DER FORBEREDER DIG PÅ FREMTIDEN

Sideløbende med timerne på linjefaget, deltager du i spændende fagkurser, der er tilpasset din ungdomsuddannelse. Vi udbyder altid flere forskellige kurser –og du kan frit vælge mellem naturvidenskabelige, humanistiske eller erhvervsfaglige kurser, så du får sammensat et forløb, der passer til dine fremtidsdrømme.

Eksempler på fagkurser kan være: Gymnasieforberedende matematik, Eventmanager – innovation, Sociologi – fokus på integration i samfundet, Madpakke/bo-hjemmefra mad, International politik med fokus på klima, Tekstildesign, Spansk for begyndere og Økonomi – fokus på finanspolitik.

PROJEKTER, DU FØRER UD I LIVET

IBO-projekt

Lær at arbejde med et af FN’s 17 Verdensmål for en virksomhed. Her vil du undersøge en af virksomhedens problemstillinger i hverdagen – og du vil blive klædt på til at løfte Verdensmålet for at finde en løsning.
Hjemme på Brejninggaard får du teoretisk underbyggelse, der skal hjælpe dig med at arbejde for virksomheden.
Til sidst vil du have mulighed for at besøge en erhvervsskole, hvor du gennem praktisk arbejde får mulighed for at skabe en løsning, som du efterfølgende overleverer til virksomheden. Forløbet kører over 3-4 uger, og det passes naturligvis ind i efterskolelivets øvrige aktiviteter. 

CAMP

Hvert år, når påsken falder, vil hvert linjefag få mulighed for at udvikle fællesaktiviteter til hele efterskolen. Og 10. klasse får således mulighed for at udvikle kreative og praktiske evner, når de skal koordinere aktiviteterne og holde styr på efterskolens øvrige elever. 

Alle elever i 10. klasse på Brejninggaard Efterskole får desuden en idrætslederuddannelse, og denne får de mulighed for at prøve af i campen, hvor de har ansvar for alle dem, der deltager.

GYMCULTURE – EN REJSE, DU ALDRIG GLEMMER

I vores 10. klasse skal du selvfølgelig også ud at opleve verden – faktisk skal du ikke kun rejse, du er også en del af rejseplanlægningen! Du kommer helt ind i maskinrummet, når vi sammensætter 10. klasses GymCulture-rejseopvisning. Her er du med til at arrangere en unik rejse, hvor du og dine klassekammerater skaber mellemfolkelige kulturmøder gennem gymnastikopvisninger.

Ugeskema

Eksempel på skema