10. klasse

10. klasse på Brejninggaard Efterskole er noget helt særligt. Her er det første halve år dedikeret til faglig fordybelse i dansk, engelsk og matematik, som du afslutter med FP10-eksamen. Derefter bliver dit skema fyldt med fagkurser, der forbereder dig på din ungdomsuddannelse, spændende projekter, praksisfaglige fagkurser og dit linjefag.

Det giver dig muligheden for at afslutte grundskolen – og samtidig se fremad og få den bedst mulige start på din ungdomsuddannelse. Som 10. klasses elev bliver du en aktiv medspiller, når den årlige GymCulture-rejse skal planlægges – og du kommer til at vokse og udvikle dig helt vildt med opgaven.

Du får både mulighed for at færdiggøre grundskolen med et intenst fagligt fokus og læringsforløb, samtidig med at du bliver gjort klar til dit videre uddannelsesforløb.

ET INTENSIVT LÆRINGSFORLØB I EFTERÅRET

Vores 10. klasse starter med et intenst forløb, hvor du får lov til at fordybe dig i dansk, engelsk og matematik forud for din 10. klasses eksamen. Du får tid og ro til at koncentrere dig – og samtidig kan du hele tiden se målstregen foran dig i form af din FP10-eksamen.

Vi gør brug af dynamisk holddeling, hvor opdelingen og læringsformerne varierer. Det betyder, du ikke altid sidder i det samme lokale eller med de samme klassekammerater.

Du er ikke færdig med at gå i skole, når du tager din FP10-eksamen til jul. Herefter vender vi blikket fremad og fokuserer på uddannelsesforberedende fagkurser. På den måde bygger vi faglig bro mellem grundskolen og din ungdomsuddannelse.

FAGKURSER OG PRAKSISFAGLIGE KURSER, DER FORBEREDER DIG PÅ FREMTIDEN

Igennem foråret vil du få valget mellem en række spændende fagkurser og praksisfaglige forløb.

I fagkurserne udbydes der flere forskellige kurser. Her kan du kan vælge det, der vil klargøre dig bedst til din kommende ungdomsuddannelse. Du kan vælge mellem naturvidenskabelige, humanistiske eller erhvervsfaglige kurser, så du får sammensat et forløb, der passer til dine fremtidsdrømme. 

I løbet af foråret vil du også komme igennem nogle praksisfaglige forløb, som kan være med til at give dig nogle kompetencer, som du kan tage med dig ud i livet.

PROJEKTER, DU FØRER UD I LIVET

IBO-projekt

Lær at arbejde med et af FN’s 17 Verdensmål for en virksomhed. Her vil du undersøge en af virksomhedens problemstillinger i hverdagen – og du vil blive klædt på til at løfte Verdensmålet for at finde en løsning.
Hjemme på Brejninggaard arbejder du teoretisk med projektet, og du vil samtidig også komme ud på en erhvervsuddannelse, hvor du gennem praktisk arbejde får mulighed for at skabe en løsning, som du efterfølgende overleverer til virksomheden. Forløbet kører over 3-4 uger, og det passes naturligvis ind i efterskolelivets øvrige aktiviteter. 

CAMP

Hvert år, når påsken falder, vil hvert linjefag få mulighed for at udvikle fællesaktiviteter og linjefag til vores årlige camp i påsken for 4.-9. klasse. Afviklingen af campen er en del af 10. klassernes obligatoriske idrætslederuddannelse.

GYMCULTURE – EN REJSE, DU ALDRIG GLEMMER

I vores 10. klasse skal du selvfølgelig også ud at opleve verden – faktisk skal du ikke kun rejse, du er også en del af rejseplanlægningen. Du kommer helt ind i maskinrummet, når vi sammensætter 10. klasses GymCulture-rejseopvisning. Her er du med til at arrangere en unik rejse, hvor du og dine klassekammerater skaber kulturmøder gennem gymnastikopvisninger.

EKSTRA TID TIL DIT LINJEFAG I FORÅRET

Efter jul vil du opleve at have lidt ekstra tid til dit linjefag. Det betyder, du får lidt ekstra tid til at nørde din interesse og udfolde dig fysisk og kreativt. Du kan vælge mellem 6 linjefag – og der er plads til dig, uanset om du er øvet eller nybegynder:

TeamGym

Tumbling

Dans og rytmisk gymnastik

Spring

Fodbold

Krea og design

Ugeskema

Eksempel på skema