Goalstation bidrager til bæredygtighed

marts 3, 2023

Goalstation

I løbet af det seneste års tid har vi på Brejninggaard haft mere fokus på bæredygtighed i driften af efterskolen. Det indebærer blandt andet, at vi har bygget vores Goalstation helt uden brug af gummigranulat. For både spillernes og miljøets skyld.

Udover nogle helt praktiske tiltag som at skifte gamle vinduer, ventilationsanlæg og varmestyring, har vores fokus på bæredygtighed også udmundet i et valg om, at vores helt nye Goalstation ikke skulle indeholde gummigranulat, som man ellers ser på kunstgræsbaner. 

Vores Goalstation er et træningsanlæg til teknisk træning, og det byder på en masse muligheder, der kan udfordre vores fodboldspillere. Der er “dummies” til skudtræning, bander til pasnings- og modtagningsspil, lysbander til splitvision og reaktionstræning og otte 11-mandsmål, der bare venter på at blive skudt på. Og så er det altså lavet helt uden gummigranulat, som er et meget omtalt materiale for tiden.

Ifølge EU’s kemikalieagentur (ECHA) er gummigranulat fra kunstgræsbaner nemlig den største enkeltstående kilde til udledning af bevidst tilsat mikroplastik med en udledning på ca. 16.000 ton om året. Derfor har EU-Kommissionen fremsat et forslag om forbud mod at bruge netop gummigranulat fra bildæk som fyldmateriale i banerne. 

Forslaget har endnu ikke været til afstemning i EU på grund af en række udskydelser.

Her på Brejninggaard er vi på alle måder glade for banen, og eleverne er vilde med at træne på den. 

Nyheder

Jubilardag 2023

Jubilardag 2023

KÆRE TIDLIGERE BREJNINGGAARD-ELEV Det er med stor glæde, at vi udsender invitation til årets elevmøde og jubilardag, som afholdes lørdag den 13. maj kl. 10.00-13.30 i hallen på Brejninggaard Efterskole.    Program for dagen: 10.00 Velkomst og kaffe 10.15 Sang 10.30...

LinjeCamp i påsken 2023

LinjeCamp i påsken 2023

Endelig er det tid til PåskeCamp igen! Søndag, mandag og tirsdag i den første del af påskeferien afholder Brejninggaard Efterskole Camp for dig, der går i 4.-9. klasse. Så pak tasken, soveposen, hovedpuden, madrassen og en masse energi - tag din bedste ven, din kusine...

Velkommen til Efterskolernes Aften 2023

Velkommen til Efterskolernes Aften 2023

Onsdag den 11. januar 2023 kl. 18.00 til 21.00, åbner vi igen borgporten og inviterer indenfor i varmen til en hyggelig Efterskolernes Aften på Brejninggaard Efterskole.  Vi glæder os rigtig meget til en aften med masser af Brejninggaard-stemning, smil og latter!...

Meld dig ind i vores elevkartotek

Meld dig ind i vores elevkartotek

Vi er igang med at opdatere vores elevkartotek – derfor håber vi, at du vil give os lov til at gemme dine kontaktoplysninger, så vi fremover kan kontakte dig i forbindelse med elevmødet og jubilardag.

læs mere