Det formelle

Rejser

VINTERREJSE

På Brejninggaard har vi vores årlige vinterrejse. Her kan du vælge frit mellem en rejse på skitur eller storbytur til Rom.

Skitur

Vi har valgt at indrette skituren således, at vi tager 4 dage på ski i et område, der kan udfordre alle i de alpine skidiscipliner.

Vi har mange forskellige hold, som alle modtager instruktion i ski eller snowboard på det niveau, som passer til den enkelte – uanset om man er nybegynder, eller om man har stået på ski hele sit liv. 

Begynderundervisningen foregår i små hold og samler hele tiden op på den enkelte med individuel undervisning. Der bliver også tid til, at de rutinerede skiløbere kan hjælpe nybegynderne med at udvikle sig. Det er nemlig utroligt givende for både nybegynderen og den rutinerede, når vi hjælper hinanden med at udvikle os. 

Når vi er på skitur med efterskolen, er en lige så vigtig del af turen livet i hytterne om aftenen med vennerne. Hjemme på efterskolen bliver eleverne delt ind i busser og delt op i hytter. Det er superhyggeligt at bo i hytter, lave mad og spise sammen. Fællesskabet i hytterne, afslapning og historier om dagens styrt er et vigtigt element i efterskolens tur på ski.

Rom

Rom er en spændende storby. Byen er fyldt med kultur og historie. Vi bor i centrum af Rom, hvorfra vi går rundt til de mange forskellige seværdigheder. På turen ser vi bl.a. det antikke Rom, men også det moderne Rom og det pulserende storbyliv. Vi flyver dertil og bor i en lejlighed. Mad får vi på lokale restauranter og besøger også det lokale madmarked, hvor vi oplever den lokale madkultur. 

 

ÅRGANGSREJSE

9. klasses kulturrejse

9. klasse tager på kulturrejse, hvor formålet er at blive klogere på sig selv og sin egen kultur igennem mødet med andre kulturer. Destinationen kan variere fra år til år og bliver besluttet ud fra undervisningsindholdet hjemme på Brejninggaard, så der skabes læringsmål, som kan tages med fra undervisningslokalet og med ud i Europa.

 

10. klasses GymCulture-rejse

Vores 10. klasse tager hvert år til Kroatien på en gymnastikrejse. Rejsen er afslutningen på GymCulture-projektet, hvor der arbejdes med kulturforståelse, rejseplanlægning og udvikling af serier og gymnastik-workshops. Du og dine klassekammerater skaber kulturmøder gennem gymnastikopvisninger og gymnastiske workshops på skoler, børnehjem og lokale torve. Det er en særlig oplevelse.