Det formelle

Vores historie

Allerede i den tidlige middelalder var der beboelse i området – sandsynligvis pga. den gode tilgang af rindende vand fra kildevældet lidt syd for skolen. Netop pga. den gode forsyning af vand blev der i slutningen af det 16. århundrede opført en herregård med parkanlæg og voldgrave, hvoraf nogle eksisterer stadigvæk. Brejninggaard har haft mange forskellige ejere, bl.a. familierne Skram og Lange, hvis våbenskjolde, enhjørningen og de 3 roser, stadigvæk kan ses på hovedbygningens frise. Disse bruges også som skolens logo.

I 1942 blev Brejninggaard til en grundtvigsk efterskole – siden er der sket mange forandringer og udvidelser så skolen i dag har et af danmarks mest top moderne springcentre, idræts- og opvisningshal, boldbaner, nye elevværelser, velindrettede klasseværelser, gode træ- og metalværksteder og mange andre fantastiske rammer til et godt efterskoleår.

Den 3. november 1942 startede det første elevhold på Brejninggaard Efterskole. I dag er skolen stadig i fuld gang og har gennem tiderne dannet rammen for tusindvis af unge menneskers efterskoleophold.